torsdag 27. august 2009

Lydighetskurset har begynt...


Nå er høstens lydighetskurs begynt i Aoh, det ble det i år også, da det ikke finnes andre kurs som jeg kan ta akkurat nå.. av diverse grunner.

Jeg fikk Siv som instruktør, og Anette og Liss. Gruppa var godt blandet med både hunderaser og erfaring.. Det er tre flatter, en herlig blanding RR og Jack, en grosser, to belgere, en schæfer, rottis eh husker ikke flere..

Det skal bli spennende å se koss det går, merka vi var rustne. Men Z var ganske giret hun, hun synes hvertfall det var utrolig kjedelig å sitte pent på plass i lengere tid, hehe.

Lineføringen var vel ikke noe å kyde av. Men jeg belønnet hver gang jeg fikk kontakt- at hun detter ut etter ros er greit nok.. Jeg har bestemt meg for at jeg ikke skal prate under lineføring eller fri ved fot- jeg synes det er utidig mas, er unødvendig, og en kan få trekk i konkurranse hvis dommer ser det. Og pga nye hunder,ny plass og rusten krevde jeg lite av henne.

Hun var masete og hoppete under på plass sitting, og kjedet seg.. Noe jeg synes er helt greit, hun har hatt så lite gir for tiden at dette er bare velkommen.

Innkalling gikk fint- et lite hopp- må jobbes med.

Ellers en grei kveld, etterpå var det hjem og sløve...


Kom også i prat med en dame, som elsket CM.. Da reiste jeg bust og sa min sanne mening om denne idioten- håper noe sank inn..

Vi pratet også om at dyr er rettsløse, noe jeg delvis er enig i. Men hun var helt uenig i at hunder som biter barn skal avlives, noe jeg mener. Men da vil jeg også presiere at jeg mener at dt er vårt ansvar som hundeiere som må trene opp hunden vår til å tåle barn,og deres oppførsel. Oppdrettere har også et ansvar for å avle opp hunder som er mentalt sterke nok til samfunnet vi krever at de skal leve i.. Og det er forskjell på uprovosert bittskade, og forsvarsbitt. En hund må få lov til å si fra, og det er stor forskjell fra en hund som biter for å skade, til en som biter for å gi klar beskjed- slutt! Men her er det også hundeiers ansvar for å se at slike situasjoner ikke oppstår, og barnets foreldre har et kjempestort ansvar her, for å lære unger god oppførsel rundt dyr.. Personen jeg pratet med mente at det var merkelig at jeg kunne ha hund, og like dyr, hvis jeg ville avlive hvis den bet et barn.. Nedless to say jeg ble sjokkert.

I mine øyne er et barn mer verdt enn et dyr i en slik situasjon..

Hun synes også det var grusomt at jeg hadde avlivet min forrige dalmis pga aggrissivitet. Men det er noe jeg ikke angrer på. Da får andre bare synes jeg var slem og brutal. I mitt liv er det ikke noe hundeliv å ha en hund som alltid måtte gå i bånd og med munnkurv- og Tequila hadde heller ikke hatt et godt liv. Det var det beste for alle parter. I mine øyne skal en hund kunne takle å leve i vårt samfunn, ellers har hverken den eller vi det noe godt i det lange løp..

Nå skal jeg slutte med mine sure oppgulp...

1 kommentar:

Anonym sa...

Hei Evy, så koselig bilde a Zebra. Hun virkelig slapper av her:-)
Ser dere er veldig aktive både med det ene og det andre. Flinke dere:-)
Lykke til på agility banen, det vil hun nok like.
Klem fra Sande