søndag 21. august 2011

BOK BLOGG:)))

Dødskipet av Clive Cussler
Juan Cabrillo og mannskapet hans har nettopp fullført et topphemmelig oppdrag mot Iran i Persiabukta. På vei ut kommer de over et cruiseskip som ligger og driver. På dekket ligger hundrevis av lik.
En skikkelig mannebok:) Med en noe uhyggelig og kanskje ikke helt overbevisende slutt.

Mørketid av Chelsea Cain

Kraftig regn fører til oversvømmelser i byen Portland, og mange drukner. En av de døde, en kvinne, ble imidlertid forgiftet før hun havnet i vannmassene. Snart viser det seg at flere av de druknede faktisk ble myrdet. Etterforsker Archie Sheridan og teamet hans står plutselig overfor en seriemorder. På samme tid jobber reporteren Susan Ward med et annet mysterium: Funnet av et lik stammer sannsynligvis fra en oversvømmelse 60 år tidligere, der et helt bysamfunn forsvant og minst femten personer døde.

En ny bok med Archie som dere sikkert husker fra de forrige bøkene, han er tilbake og gudskjelov er ikke den gale kvinnen fra de andre bøkene med. Men denne er grøssende lesing okke som.

Heksenes hevn av Joseph Delaney

I årevis har Vokteren beskyttet folk mot spøkelser, gjenferd og hekser. Men tiden hans er i ferd med å renne ut, og vokteren må finne sin etterfølger. 13-årige Thomas Ward er sjuende sønn av en sjuende sønn. Han har helt spesielle evner og ser ting andre ikke kan se. Dermed er hans skjebne bestemt: Han blir Vokterens lærling og må ut på farefulle oppdrag for å bekjempe onde krefter. Men det spørs om han er modig nok. Det er ingen lett oppgave Thomas har foran seg. Mange av Vokterens tidligere lærlinger har mislykkes, flere har måttet bøte med livet. Helt fra begynnelsen av settes Thomas på harde prøver. Han må lære seg å fordrive spøkelser, binde hekser til jorden og la gjenferd finne hvile. Men når han narres til å sette fri den ondeste heksa av dem alle, Mor Malkin, står han overfor en ondskap han ikke engang hadde drømt om fantes.
En bok for ungdom, men fungerer fint for voksne også. En velskrevet bok med gode grøss innimellom:)

Hei fastlege av Inngunn Christensen

Hei, fastlege er en tegneserie som med alvor og absurditet skildrer møtet mellom pasient og fastlege. Gjennom små øyeblikk på hver sin side av et skrivebord, åpnes en større fortelling om samfunnet vårt. Dette er Ingunn Christensens debutsamling
Tegningene gjorde susen, jeg hylte av latter:)

Demonen som gråt av Lotte Hammer


En miljødelegasjon finner et over 25 år gammelt lik av en yngre kvinne i innlandsisen på Grønland. Førstebetjent Konrad Simonsen blir sendt av gårde for å etterforske saken. Kvinnen er blitt myrdet, og det på samme måte som i en av Simonsens tidligere saker. Både ofrene og drapsmetoden er skremmende like. Men siden den tidligere hovedmistenkte begikk selvmord idet politiet kom for å arrestere ham, er han denne gang frikjent fra enhver mistanke. Simonsen og hans kollegaer leter etter lignende saker, og ser at omfanget er langt større enn de fryktet. Dette er den andre frittstående kriminalromanen i serien om førstebetjent Konrad Simonsen og hans etterforskningsteam.
Jeg liker boken, men jeg liker ikke at vi vet hvem morderen er så fort- jeg vil gruble litt og bli overrasket. Her tok jeg den med en gang.

Hud av Mo Hayder

Det oppløste liket av en ung kvinne blir funnet i nærheten av et nedlagt jernbanespor utenfor Bristol. Alt tyder på at hun har begått selvmord, men Jack Caffery er ikke så sikker. Han er på sporet av noe som ikke er helt menneskelig, som skjuler seg i krokene og glir ubemerket inn i husene. For første gang på svært lenge føler han seg skremt. Flea Marley har forsonet seg med tapet av foreldrene og lagt fortidens traumer bak seg. Hun begynner å lure på om forholdet til Caffery vil kunne utvikle seg til noe mer enn en arbeidsrelasjon. Så oppdager hun noe som forandrer alt, noe så forferdelig at ingenting noensinne vil bli som før. Og denne gangen kan ingen - ikke engang Caffery - hjelpe henne. Dette er den andre boken i serien om politidykker Flea Marley og etterforsker Jack Caffery
Jeg liker denne forfatteren, han skriver mørkt, vondt og rått!

50 anbefalte turer på sørlandet


Boken beskriver 50 flotte turer på Sørlandet, med interessant og nyttig bakgrunnsstoff. Det er flest fotturer, men også noen kajakk/kano- og sykkelturer, noen langs kysten og på øyer, andre i heia og i fjellet. Turene har varierende vanskelighetsgrader, men de fleste passer for alminnelig spreke mennesker. Felles for turene er at de er lett tilgjengelige. De fleste kan tas som dagsturer, mens andre kan ha en varighet på 2-3 dager. Turene ligger i nærheten av Arendal, Grimstad, Kristiansand, Lillesand, Risør, Hovden, Setesdal, Mandal og Tvedestrand
En fantastisk turbok:)

Opplevelse Villmark av Simonsen
Med forord av Lars Monsen og Trond Strømdahl.

Som så mange andre har brødrene Per og Bjørn Simonsen latt seg inspirere av klassikeren Norge på langs.

Sommeren 2006 legger de ut fra Grense Jakobselv for å gå i Lars Monsens og Trond Strømdahls fotspor hele den lange veien langs grensen ned til Halden. I likhet med de to har brødrene god tid - de vil ikke haste gjennom landet. De ønsker å oppleve, ligge på ryggen og brenne bål, bruke fiskestanga, og bli en dag ekstra om de ønsker det.

Mye er som det var for nesten 20 år siden - naturinntrykkene er storslagne og slitet uunngåelig, og de treffer mange hjelpsomme og interessante mennesker underveis. Men selve turen blir naturlig nok en helt annen enn forgjengernes. Ikke alt går etter planen. Snømangel og sen islegging byr på utfordringer, og det kan bli mager kost og dårlig stemning når man blir liggende værfast over flere dager og samtidig må rasjonere på maten. Brødrene har imidlertid et uutslitelig humør og en utrolig evne til å snu det negative til noe positivt. Deres lune, særegne humor tilfører boken en ekstra humrefaktor.

Beslutningen om å snu i Halden og gå den samme veien tilbake igjen, ble tatt før brødrene la ut på turen, men det var det nesten ingen som visste...
GOSJ jeg koste meg med denne boka, det eneste som irriterte meg: hvem vant veddemålet??

Håper dere fant noe som kunne friste- ha en god leseopplevelse:)

Ingen kommentarer: