lørdag 25. september 2010

Litt om ståe sånn det er pr dags dato..


Ho er i generelt bedre humør, ho har mer lyst til ting: trene, gå tur, leke( i korte korte økter).

Ho er lettere å trene fordi hun synes det er gøy, og hun trolig ikke får vondt når hun gjør øvelsene- det hjelper.

Vekten er stabil, ribbena synes i bevegelse, men hun er generelt i god form, muskelformen er god, og hun virker mer energisk, og lettere i bevegelsene.

Hun løper bedre i terrenget, og virker stødigere på bena enn for en stund siden. Hun vil også leke mer enn før- også godt tegn. Hun har tisset seg ut en gang til siden sist, denne gangen ikke like mye,men alt må vaskes okke som.

Hun spiser bedre enn før, og er ikke noe tull med å ta medisinen(enda deiligere)Vi har også jevnlig noen som ser over ho, og justerer låsninger osv.

Vi har minsket dosen med smertestillende, vi var oppe i tre piller pr dag, nå prøver jeg å holde meg på 1 pr dag. Hun virker ikke som hun har like vondt, jevnt over som før. Enten er hun blitt vant til smertene ellers er hun blitt bedre. Kanskje alt jeg har gjort har betalt segt, at det har hjulpet???

Men vet også at det fort kan snu- jeg vet ikke om fremgangen fortsetter. Dette er jo en sykdom hun aldri blir frisk av, hun blir verre, hvor fort det går vet vi ikke!

Hvordan vi har det??

Vel det har vært veldig mye Syke zebra, ikke bare Zebra liksom.. Selvom det på en måte blir en vane, er det også tidevis et ork å gjøre alt for å holde ho i form.

Massasje hver dag, lett stretching etter turer, BOT dekken etter turer, prøve å ikke la ho få kalde muskler eller stivne, passe på mat og tilsetningen, alltid smertestillende. Huske å vanne ut foret, for å hindre problemer pga medisinene. Føne ho etter tur hvor hun er blitt våt ,for å ikke få stygg pels igjen, husk å sjekke poter for byller som kommer og går osv. Kjenner også at vi har fått en annen kontakt siden hun ikke får sove i sengen eller sofan pga jeg er redd hun tisser seg ut. Savner kosinga, æsj.. . Avogtil er det rett og slett et ork.

Jeg må bare kose meg med de gooode dagene, og håpe de harde og vanskelige holder seg til helvete langt unna:)))))

4 kommentarer:

Pia sa...

ja du... Jag är inte så bra på norska och förstår inte allt du skriver men jag hoppas att hon får många bra dagar din lille prikkeprinsesse

evy sa...

Takk takk..

Anonym sa...

Hei Evy :) Har jo vært der selv med en hund og skjønner så godt frustrasjonen din. Ønsker dere alt godt :)) Stoooooor klem :)

kine sa...

så fine bilder av jenta di