onsdag 20. juli 2011

Bok blogg, anbefalte titler:)

ET STILLE UMERKELIG DRAP AV Kaaberbøl: Dette er den andre boken i krimserien om Røde Kors-sykepleier Nina Borg. I ruinene av et gammelt militærhospital i det nordlige Ungarn leter to gutter fra romfolket etter apparater og våpen de kan selge. De finner mer enn de hadde ventet, og igangsetter dermed en kjedereaksjon. Om ting går virkelig galt, kan uhyggelig mange menneskers tilværelse sprenges i stykker.
En spennende krim, med fin avslutning med en litt uvanlig vri. Svært god bok:)

HJERTE OG SINN av BINCHY
Clara Casey har nok å gjøre. Hun er hjertespesialist i ny jobb. Hun hadde ingen problemer med døtrene da de var i tenårene, men nå som de burde vært voksne, er det stadig noe nytt. Adi kjemper alltid for eller mot noe, enten det er miljø eller hval, og Linda vandrer fra det ene mislykkede forholdet til det andre. For polske Ania er det derimot et lykketreff da hun møter Clara i sin nye jobb på sykehuset. Mens seksmåneders vikariatet ved samme sykehus viser seg å få helt andre følger for Declan enn han hadde tenkt. Maeve Binchy har skrevet mange romaner, hun er oversatt til norsk med blant annet Vennekretsen, Glassjøen og Ildfluesommer.
En ordentlig koslig bok, rett og slett en kosebok:)

Detknuste vinduet av DEAVER
denne Lincoln Rhyme og Amelia Sachs-krimmen møter vi "mannen som vet alt" - en morder med ubegrenset tilgang til data- og informasjonskilder. Opplysningene fører morderen inn i ofrenes liv, før han dreper dem og legger skylden på uskyldige. En av de som blir uskyldig arrestert for mord er Lincoln Rhymes fetter.
Jeg bare elsker denne forfatteren- detter er definitivt ikke feil dette heller:)


EN MOR VED NAVN WANDA av GRINDERUD
Paal-André Grinderud vokste opp med en mor som var alkoholiker. I denne boken forteller han om gode og dårlige hendelser i oppveksten, og også om angst og sykdom i voksen alder. Det handler om kjærligheten til en alkoholisert mor og om hvordan ustabile familieforhold kan relateres til senere episoder med fysisk og psykisk sykdom. Dette er også en bok om forsoning og om å gå videre i livet uten skyldfølelse og skam. Grinderud vakte stor oppmerksomhet med boken Alene nå igjen i 1992. En mor ved navn Wanda er hans syvende bok.
En viktig, og fin bok.

HUNDERÅRINGEN SOM KLATRET UTAV VINDUET OG FORSVANT av JOHANSSON
Allan Karlsson havner på gamlehjem etter et langt og begivenhetsrikt liv. En dag skal han feire sin 100 års dag og det er klart for en stor fest på aldersheimen. Allan er absolutt ikke klar for så mye ståhei så han rømmer like godt ut av vinduet. Straks har han både politi og tjuvradder etter seg. En ganske spesiell månedslang jakt gjennom Sverige starter
FANTASTISK bok, jeg lo meg gjennom mesteparten:)


MIDDAGEN AV KOCH
Paul Lohman og kona Claire har en middagsavtale med Pauls bror Serge og svigerinnen Babette. Det som tilsynelatende virker som hyggelig sammenkomst utvikler seg til å bli en ubehagelig kveld for alle parter, inkludert leseren. Det viser seg nemlig at Paul har oppdaget at tenåringssønnen Michel og nevøen Rick deler en forferdelig hemmelighet som omfatter både vold og drap. Det gjør ikke saken bedre at Serge er Nederlands hotteste statsministerkandidat. Etter hvert som middagen skrider fram innser Paul at det er flere som har ting å skjule. Romanen har ligget lenge på bestselgerlistene i Nederland og er oversatt til en rekke land.
En spesiell bok som en må lese selv for å finne ut om en liker.

KOS DERE:)

1 kommentar:

Anonym sa...

Juhuu:) BRA!! jeg skal jo på ferie snart, og må ha med et tonn bøker !! så denne likte jeg!

Line