søndag 30. januar 2011

Typisk Zebra en gang til




Her har jeg en boks hun skal gå opp på, med ett, to eller flere ben. Vi har gjort dette med forskjellige bokser før, og med alle fotvarianter. Eneste nye er skinnet under, det er for at boksen flyr alle veier. Her ser man at boksen tipper litt,og Zebra detter sammen. Jeg må til med target stick for å få ho igang igjen, men Zebra går vekk fra hele greia som vi ser tydelig på filmens slutt. Det er frustrerende.
Jeg husker en gang når hun var liten så skulle en annen vise innkalling med skinnbelønning(jepp elendig beslutning tatt av eier). Gav beskjed om at skinnet kunne hun gjøre alt med, når hun ville. Personen fikk innkalling og en prikk som hang i skinnet, og brølte nei- og til den dag i dag har hun aldri likt det skinnet.
En annen gang var vi ute å lekte, jeg skulle hive en leke,og traff henne i siden(dårlig kaster), og den leker vi ikke mer med!!! En annen gang fikk hun middagsrester på en gammel tallerken som skulle hives, den flakset litt veggimellom kan man si(ivrig sulten prikk),og datt ned trappen og knuste- vil ikke spise av slikt mer nei!!!!
Er det andre som har vært borti dette problemet?
Er faktisk frustrende i treningsammenhenger.

8 kommentarer:

Pia sa...

Hun minner veldig om Euro - han er ganske så lik... Har det vært skummelt en gang, er det skummelt. Sånn er det bare! Haha!

evy sa...

Skikkelig tøffe disse prikkedyra våre, hehe:)

Monica sa...

Jag undrar om det skulle hjälpa med fler mikropauser? Är det något nytt/svårt för hunden kör jag bara 5 repetitioner sedan 20 sekunders paus (eller lekbelöning) Och sedan 5 repetitioner till max x 4 efter det en längre paus. Och så får du kanske höja kvaliten på belöningen så att hon verkligen vill fortsätta.

evy sa...

Hei takk for råd.
Jeg har prøvd med hyppige pauser, men da blir Z så lettet over å få slippe å trene med den "skumle" tingen, og enda vanskligere å få igang igjen. Og dette er jo øvelser hun kan veldig godt. Har også prøvd bedre belønning, men da må vi høyt opp for å få rett effekt i forhold til det vi gjør.

Monica sa...

Jag har en pudel som bara kunde gå iväg t e x även om han inte tyckte saker var konstiga. Och jag har fått gå upp väldigt mycket i belöningar annars lägger han av. Eftersom han inte är särskilt matintresserad fick jag ett tag mest leka vilket ju inte ger möjlighet till många snabba repetitioner. Men sedan han väl fått upp lusten att träna med hjälp av av leksaken så kan jag nu ge blandat godis, d v s sådant som grillad kyckling varvat med t e x Frolic och bara leksak ibland.

Och börjar han "balla ur" så är det bara att hala fram det bästa igen, i det fallet är det hunden som råder. Är inte belöningen tillräckligt bra (i förhållandet t kravet)så finns inte motivationen till att göra jobbet. Och har man tillräckligt bra belöningar så borde hunden bli mer motiverad av att ta en paus inte mindre. Så fungerar det också nu med honom förr kunde han gå iväg. Tills jag insåg att jag måste belöna honom med det han vill ha, inte det jag tycker han borde vilja ha:-)

Lycka till skriv sedan om vad ni provat och hur det går för er.

emelie sa...

michael! :) ser att ni också har en katt som gillar att lägga sig i träningen... ;)

Kari Anne sa...

Hvem er det som lager lyden som kommer RETT etter at hun nesten tippet boksen første gangen? På 1:40

Hun ser ikke ut til å syns det er SÅ krise heller, for hun er RETT oppå igjen etter å spist godbiten. Når hun så går oppå andre gangen og klarer å tippe den da også, høres det ut for meg som at du klikker i det den tipper. Jeg er ikke sikker pga musikken.
Men så skjer det som JEG tror grunnen er til at hun ikke har lyst til å gå oppå igjen med en gang - og hvorfor hun mistenker at dette er noe skikkelig skummelt.
Du begynner umiddelbart å si "Kom igjen" flere ganger. Det ser FOR MEG ut som at dette har hun hørt før, og da utelukkende i situasjoner der hun har vært litt nølende pga redsel.

Når du finner fram targetsticken gjør du noe jeg lurer veldig på; Du får henne først oppå boksen, klikker, og så kaster godbiten ned på teppet, og når hun da ikke får med seg det, bruker du targetsticken til å tappe i gulvet med for å vise henne hvor godbiten er. Hvorfor belønnet du ikke bare MENS hun var på boksen?

Det jeg også ville gjort, var å ta vekk boksen fra det myke teppet sånn at sjansen for å tippe den igjen ble enda mindre.

Ellers er jeg enig med de som mener pauser er tingen. Du har en ganske lang økt, og kriteriene dine er veldig varierende :-) Men sånt er mye lettere å se på en filmsnutt enn mens man står der og trener. Tell opp ti godbiter, tren dem opp og ta en pause. Vurder hvordan kriteriene kan endres, og tren opp nye ti godbiter. Hva er forresten målet ditt med det at hun skal gå oppå boksen? Skal hun ende opp med å stå oppå, eller bakpartskontroll, eller...? :-)

Unknown sa...

Takk for gode kommentarer, jeg tar de til meg. Og skal prøve ut alle sammen:)