onsdag 4. november 2009

Onsdag igjen... hva har skjedd???


Den store nyheten er at onsdagen er gått skadefri forbi, det liker vi...

Torsdag forrige uke ble det hviledag, det var drittvær,og vi var slitne etter onsdagens strabaser.

Men leste Karen Pryor sin siste bok- og ble gruelig inspirert.. Så frem med klikkeren, her skulle alle til pers.

Trente først på at Z skulle frivillig gå i kurven og legge seg ned- det gikk kjapt og greit. Gikk forbløffende greit å lure ho til å bryte det å ligge i kurven- ho feilet tre ganger, etter det kunne jeg hive alt mulig rundt omkring, løpe og lokke, ringe på døren osv.. Hun ble i kurven..

Så da tenkte jeg å trene litt Pys.. Hyena er nemlig grulig nysgjerrig når det kommer til de gode godbitene som Z stadig får. Prøver å rappe de også, da må jeg inn å fjerne en hissig liten Hyena som passer på nam nam "sin", Z ser dypt ulykkelig ut.

Tenke jeg skulle prøve å shape henne til frivillig å gå til buret sitt.. Det tok litt tid, men hun skjønte konseptet, Z datt nemlig helt utav sitt..

Så da satt jeg der med nam nam, en kurv med hund i, et bur med pys og to forskjellige klikker- og klikket i vilden sky.. Det funket..

Zebra lå i kurven, selv om pys fikk trent(heiv også godbitene til Hyena rundtomkring, pluss leking. Pys gikk inn buret, ble værende i buret, satt seg inni buret, ingen masing..

Kjempegøy..

Så Hyena er blitt kjempeflink til å gå til buret,og bli der til maten kommer, og Zebra er blitt mye flinkere til å bruke kurven.


NB: glemte helt å fortelle noe helt rørende i sist blogg.. Etter begge hundene hadde blitt stukket, så ble det mye slikking der hvor de var stukket.. Lotus gikk bort til Zebra flere ganger,og slikket på Z sine bitt,og husk det var mange.. Utrolig rørende å se på,og han har aldri gjort noe lignende før..


Fredag ble det Mørløstur med K og Odin.. Og Odin var i farta, med sele og langline.. Det var en happy gutt på tur. Zebra var i sitt ess, og storkoste seg i de frolandske skauer. Det var en herlig tur, som ikke blir glemt med det første.. Vi hadde også piknik ved vannet, og vofsne gikk løse- det var ingen god ide.. For i det K, skulle ta en kikk over skuldra på sin sønn, snek min datter seg frem,og stjal brødskiva utav henda på ho.. Fikk kastet meg over ho,og vrengte utav alt maten,og gav den til Odin... DUMME HUND, slue prikkedyr.. Men etter å ha bundet pøbelen så fikk vi nå nydt resten av maten.. Det var et fornøyd kompani som tuslet hjemover.. Takk for kjempefin tur..

Lørdag jobbet jeg, så ble bare en times jordetur..


På søndag ble det også tur med piknik.. Denne gangen var det Jonne, Kine, Tulla og Aurora som var verter,og vi dro til de Sandvigske skauer.. OG det er fart i sånne saints'r. Vi fikk også skudd/kanontrening, ingen av hundene brydde seg nevnverdig. Vi spiste pikniken under et grantre, med saltvannslukt i nesa,og vind i håret, julebrus og pølser. Zebra viste frem sine nye triks,og stjal et pølsebrød utav henda på Jonne- det ble bandtvang igjen gitt!!!! Var en koslig, småkald og vindig tur... Men tur med venner er alltid kos.


Idag var det tur med Lotus og Kjersti igjen, og det hagla da vi begynte på turen.. Men det ble en kjempefin tur, selvom det var litt kaldt og vått.. Ny løype i skogen, og bestevennene som leker..

Senere på dagen skulle vi møte noen nye vi er blitt kjent med, Brenna- en skotsk hjortehund.. Det var også morro, vått og kaldt, men når vofsen har det gøy- får vi eiere bare tåle litt ubehag..

Nå ligger det en sliten labb i kurven, men vil gjerne i armkroken til mor.. blir vel det etterhvert.

Imorra skal vi på nye eventyr- blir spennende..


Ingen kommentarer: