mandag 10. mai 2010

Dalmatinerspesialen på sørlandet:)







Etter en urolig natt, med sutrete valpejente, og to pipete smågutter. Så halvfem var jeg oppe, og halvsyv var jeg ferdigpakket, og gikk en tur med Z. Så kunne besøket mitt gjøre som de ville for seg selv.



Vi kom oss i bilen, og tura bortover til Kristiansand hundeklubb, og vi var tidlig ute-og det var grisekaldt.BRRRRRRR.. Fikk satt opp bur til Zebra, og fikk lånt et teppe av oppdretter som hun kunne ha på- for hun frøys! Så ble det til at man hjalp litt til, fløy å sjekket ut dofasiliteter(det er nemlig viktig for tenk!), og kjadda.



Så begynte det med valpene, og jeg tok bilder, kjadda,og hilste på folk.



Hannhundene begynte, og vi synes det var litt guttefarg ut å gikk, men det ordnet seg det:)..



Jeg var ikke nervøs, tenkte jeg tok det som trening, og få testet ut hva vi må trene mer på. Og få testet ut siste ukes klikkertrening:)



Så var det inn i klassen min, sto som nr tre i en klasse på 10..



Og Z føltes fin, våken og alert, fikk tilogmed litt forsiktig logring der på sidelinja:)



Så var det vår tur:



Dommer: Hvor gammel er denne?



Meg: hmfe 2



Dommer: hva sa du??



Meg: Hun er to( og der tok jeg kjapt av et halvt år gitt, hehe=)



Dommer: Hun løper bra.



Meg: Takk



Dommer: Ja, du vet vel det??



Meg: takk



Som dere skjønner- jeg er ikke så god på dialog i ringen.



Så skulle vi løpe i trekant- for meg som er blond er ikke det noe enkelt. Det ble en trekant, for jeg konsentrerte meg!



Dommer: kan du gjøre det en gang til- men fortere??



Der tenkte jeg- BLÅTTTTTTTTTTTTTTTT



Men mannet meg opp, og tenkte jeg får bare løpe som fa......, så jeg gjorde det, så fort som mine korte stubber klarte. Og det ble fortere, men ikke trekant lenger, hahaha:)



Så fikk jeg en RØD, ble så forbauset at jeg fikk stammet meg frem til en takk.(høflig er jeg, det skal jeg ha:)



Så husker jeg ikke så mye, før jeg plutslig etter å ha løpt litt igjen, ser at dommeren tar Kirsten med Nivea i hånden og sier takk for idag.. Forbauset jeg?? Jeg sto der, og tenkte dommeren tok feil, at det var meg hun mente, men nei. For det var flere som fikk takk for idag, og ikke aner jeg hvem, for jeg konsentrerte meg om å se uberørt ut når det var meg dommeren tok i hånda:)



Men det skjedde aldri, jeg ble bedt om å løpe, og jeg bare løp, og skjønte vel ingenting.



Så ble vi stoppet vi fire som var igjen for vi skulle plasseres- og det var ikke jeg som kom på fjerde, og tenkte så gøy, jeg blir tredje beste- jippi...



Men neida, og når vi var to igjen skulle vi løpe igjen, og når vi da stoppet, hørte jeg faktisk at folk trakk pusten på utsida ringen. Utrolig hva en legger merke til:)



Og så ble jeg nr 1, jeg var så sjokka at jeg husker ingenting før jeg fikk en klem av Kirsten, og kikket ned på to bånd i hånda- en rød og en rosa. Fikk masse gratulasjoner og klemmer, og var tissetrengt, glad og forbauset. Og ja, det rant nok litt tårer- dette var gøy.



Fikk lufta blære og vett, Z fikk en pause i buret, hamstret godbiter.



Hadde med meg råe kyllinghalser, men tok ikke med så mye, skulle jo ikke være lenge i ringen jeg, hehe..



Så det ble en herlig blanding av vafler, pølser og frolic.



Så var det beste tispeklasse- og jeg gikk inn, og synes bare det var gøy med CK, det holdt fintfint. Og jeg husker vi løp, husker dommeren sa noe om god kvalitet,og at dette var vanskelig.



Så skulle vi stille oss opp, og bli plukket ut som fire- og jeg ble igjen stående igjen å gape, for jeg ble jo ikke plukket ut til å forlate ringen. Hørte noen brøle bak meg: Nå må du jobbe Evy, og godt var det, for jeg var nok sjokkskadet. (Det var Erika som hadde brølt, og de på utsiden hadde sett at jeg så helt sjokket ut) Vi løp mer, og jeg husker veldig lite for å være ærlig.



Husker dog at dommeren tok meg på skuldrene og spurte om jeg KLARTE å løpe opp og ned for ho- Da skjønte jeg at jeg trolig så noe rar ut:))))))



Mer løping, og jeg hørte faktisk Steinar som var skriver brølte noe- hahaha.. Og folk på utsida applauderte og rope- og jeg tror Z synes det var litt stas, for selvom jeg merket at hun var sliten, hadde hun et ekstra gir:=)



OG så husker jeg ikke mer før jeg sto bak DIVA på andre plass, og fikk en trefarget sløyfe, og fikk en Zebra i ansiktet..



Og på utsida var det masse klemmer, fine ord, og gratulasjoner- gikk i ørska jeg:)



Så var det inn i oppdretterklasse, og der fikk vi HP, og ble gratulert av dommeren, dog var det litt store tisper der:)))






Litt senere hjalp Trude meg med å ta slufsebilder, og jeg fikk en vill ide, og testet den ut.



Kunne Z snu fra utstillingsmodus til lydighetsmodus bare sånn- JA FOR TENK.



Ho gikk fvf, stå under marsj, innkalling og dekk- og funka som bare det, spennende erfaring..



Har ikke så mye bilder av ditta akkurat nå, men skal legge ut hvis jeg får tak i..



Vel hjemme ble det en liten skogstur, før vi kovna på sofan,med en særs fornøyd med Hyena på fanget:)

1 kommentar:

Nina (og Casper) sa...

*ler* jeg blir litt rørt når jeg leser dette jeg altså, kjenner meg så sinnsykt igjen! Jeg måtte virkelig streve for å holde tårene tilbake da jeg fikk en rosa i hånda jeg og... og Erika er god å ha utenfor ringen altså!!! :D
Nok en gang, gratulerer, jeg synes Zebra ser helt fantastisk ut, og det certet var velfortjent som bare det!