torsdag 4. juni 2009

Hva skjer for tiden???


Som dere sikkert kan se av innleggene er det masse turer- med masse gode bikkjevenner og eieren deres.. Zebra har storkost seg på disse turene,og nyter å få strekt på kroppen igjen.. Vi var begge to, grundig lei av potesokker og bandasjer.

Pga nesten fire uker med lite mosjon gikk hun jo opp i vekt,og mistet litt muskelmasse. Så nå er vi på treningsprogram begge to, for det var ikke bare Z som gikk opp i vekt av mangel på tur:)

Veide hun for en uke siden og da veide hun 28,6- det er for mye synes jeg...


Ellers har hun da hatt utbrudd av denne pelsgreiene igjen.. Tveket lenge, men prøvde så kortison,og det har visst hjulpet. Kan også ha hjulpet at jeg har gitt henne: ølgjær, vogh uten andre ting, Viacutan og c-vitaminer.. Hun har også daglig blitt sprayet med Optima HP spray- hele bikkja lukter eddik. Nå ser hun fin ut i pelsen, men hvor lenge det varer, når det kommer igjen og det viktigste : hvorfor det kommer igjen- vet jeg ikke..

Viser det seg at dette er en slags allergi- så er jo hun utelukket fra avl..Men har ikke tatt et standpunkt der ennå.

Hun ventes å få løpetid også snart, men har sålangt ikke vist tegn. Gått seks måneder siden sist.

Ellers er det mye sykling det går i, korte turer hvor det kytes mye hvis travet er korrekt. Sjokkerende hvor fort den bikkja klarer å passe- også litt irriterende.

Lydighetstreningen er lagt litt på is- hun er visst i spøkelsealderen for hun er litt skvetten for tiden- særlig lyder,og menn.. Så nå er det masse sosialisering igjen. Får håper jeg har lagt et så godt grunnlag at dette er forbigående.


Ellers er det jo vår,og når det er vår popper det opp valper både her og der- både uønsket og ønsket.. Både seriøse og gjennomtenkte kull, og noen bare for morro skyld..

Snakket med en person for litt siden og hun skulle ha ett kull på samojeden sin, som var blitt parret med en boxerxbc mix.. Og hun gledet seg for de kom til å bli så søte... Og de skulle bare selges som familiehunder,for mamman var så snill og grei.. Jippi- elsker slike useriøse, lite gjennomtenkte kull, hvor man selger søte valper til uerfarende, ulogiske mennsker. Seks mnd senere er hunden avlivet eller omplassert.. Det er godt en tenker på hundene midt opp i dette:(


Blir også matt av disse eieren som skaffer seg hunder som er søte, eller rare eller de bare har lyst på hund.. Men at de er ofte syke, har lite fysisk kapasitet, orker lite bråk og er en stille sjenert person. Som aldri har hatt hund før- og så kjøper seg noe ala tibetansk mastiff.

Eller byfrøken som hater uorden og dritt- og kjøper seg en diger jakthund for den har så søte lange ører.

Eller hva med alle de familiene for foreldrene gir etter for ungenes mas- og kjøper hund. Og istedetfor å kjøpe en hund som kanskje kan passe inn, kjøper de en hund som krever mye mer enn de kan gi.. Og når i tillegg ungen blir kjei for hunden tar mye tid, krever mye, er ulydig osv så er det hundens skyld... NEIIIIIII....gosj det er alltid eier som har skylda.. Det er du som er ansvarspersonen her.

Men så finnes det personener som innser hva de har gjort som enten tar det som en utfordring, eller er så lur at de omplassere hunden.


Ser i avisa at sommerens første dødsfall pga varm bil er skjedd.. At folk aldri lærer.. Hunder har ingenting å gjøre i en varm bil i sola....

Sånn nå er jeg ferdig med oppgulpet mitt- nå skal jeg til byen å sosialisere.....Kos dere videre
Nå har jeg vært i byen, og det gikk superfint.. er kjempefornøyd med den lille tuppa mi..
Hva den frøkna kan gjøre for doko og en klikker.....
Vi fikk fine forbipasseringer, gode sitt og bli, fikk noen pene hilsninger, og det var tilogmed to eldre herrer som fikk klappet og kost med ho, under kontrollerte former. Viste ingen tegn til redsel eller frykt- JIPPI. Så mens vi satt på Sam Eide's plass å kikket på folkelivet,og trente ro trening. Kom det jo ikke bare en, men tre skoleklasser som ville hilse på. Og Zebra bestod med glans. Ho fikk klikk og godbiter for rolig og balansert oppførsel- vi snakker om Z her, så noen susser ble delt ut. Men ingen av ungen veltet, ingen grein, ingen ble redde, og de fleste synes det var kjempegøy med dalmis i byen.
Det var en god opplevelse for meg også, da jeg fikk møte unger som hørte etter når jeg snakket, var rolige og behersket(calm and assertive, hahaahah), og som kunne oppføre seg rundt hund.
Var litt forbauset over at ikke et voksent mennekset kom bortom for å se hva som skjedde- det synes jeg var litt kleint. Men alt i alt så gikk det jo bra..
Ellers var det masse spennende lukter, snåle folk og masse rare ting å kikke på.. På vei hjem merket jeg at hun var kaputt- mye inntrykk.. Men ho imponerte stor idag..

Ingen kommentarer: