lørdag 12. november 2011

BOKBLOGG nov 2011

Her kommer noen lesetips fra noen av bøkene jeg har lest i det siste:)

James Patterson- Ikke blunk

Lombardo's Steak House i New York er kjent av tre grunner: menyen, klientellet og nå, det grusomme mordet på en beryktet mafia-advokat. Uanstrengt glipper morderen ut av politiets fingre, og mange stiller seg spørsmål om hvem som bestilte drapet. På et bord i nærheten sitter reporter Nick Daniels og intervjuer en kjent baseballstjerne. I kaoset som oppstår, får han ved en tilfeldighet tak i et sentralt bevis. Italiensk og russisk mafia, påtalemyndigheter og magasinredaktører har alle sin egen agenda, på begge sider av loven. Nick får snart beskjed om å trekke seg tilbake - eller dø - når han ønsker å undersøke saken nærmere.

En deilig, lettlest spenningsbok:)

Boa rundt halsen av Belinda

I 2010 fikk Unni Lindell sin egen hjemmeside, som ofte ble besøkt av en ung jente som kalte seg Belinda. Hun skrev om den vonde boaen hun hele tiden følte hang rundt halsen hennes, om hverdagsangsten og flink-pike-syndromet. Denne boken består av de beste innleggene på Belindas egne Boablogg.
En veldig åpenhjertig bok om angst og smerte. En rå og usminket bok. Anbefales

Ciccone- Min søster Madonna

Forlaget skriver om denne boka: Hvis du tror du vet alt om Madonna, tar du feil. Nå forteller lillebror Christopher Ciccone den hele og fulle historien om sin søster, som han har hatt et svært nært forhold til helt siden oppveksten i Michigan.

Christopher har fulgt Madonna fra hun var pappas bortskjemte lille jente og til hun ble punktrommis, uanstendig "Boy toy", "Material girl", Mrs. Sean Penn, Warren Beattys glamorøse Hollywood-elskerinne, kjærlig mor, Mrs. Guy Ritchie og britisk "lady". På veien har han også møtt kjendiser som Gwyneth Paltrow, Kate Moss, Demi Moore og selvfølgelig Guy Ritchie - hvis inntreden i Madonnas liv kom til å splitte søskenparets til da livslange vennskap.
Måtte bare ha litt enkelt lesestoff

Dragland- Kroppens skjulte intelligens

Nyere forskning viser at hva vi tenker, hvilke holdninger og innstilling vi har til livet, påvirker helsen vår, samtidig som kroppen synes å ha en innebygd evne til å helbrede seg selv. Placeboforskning viser for eksempel at sterke forventninger om bedring av sykdom, gir samme virkning som sterke medisiner. Er det mulig å utnytte denne kunnskapen? Boken har forord av Audun Myskja. Åse Dragland har de siste årene jobbet som forskningsjournalist.
En spennende bok, dog var jeg noget kritisk til deler av den

Enger- Fantomsmerter

Den fengslede finanskjendisen Tore Pulli hevder seg uskyldig dømt for drap, og vil at kriminaljournalisten Henning Juul skal finne den egentlige morderen. Finner du ut hvem som har lurt meg, så skal jeg fortelle deg hva som skjedde den dagen sønnen din døde, er beskjeden Pulli gir Juul. Aldri har sannheten vært viktigere for Henning Juul. For å finne den må han bevege seg langt inn i en dyster og lyssky verden. Han vet ikke om Pulli er til å stole på, og det går snart opp for ham at han må avsløre ikke bare én, men flere drapsmenn. Dette er den andre boken i en planlagt serie på seks-åtte frittstående kriminalromaner med en samlende handlingstråd: å finne årsaken til brannen som tok livet av journalisten Henning Juuls sønn. Forfatteren er tidligere nettjournalist. Utgis samtidig som

Spennende og god krim, og er jo forsettelse av boken som kom ifjor:)

Fossum- Jeg kan se i mørket

Riktor har i mange år vært ansatt på Løkkas sykehjem, der personalet tror han er en stillfarende og høflig mann. Men ensomme Riktor har verken familie eller venner og er i sannhet sykepleieren fra helvete: Når sjansen byr seg lugger han pleietrengende pasienter i håret og klyper dem i nakkeskinnet, medisinene heller han i do og sprøyteinjeksjonene går rett i madrassen. Riktor blir venn med den tungt alkoholiserte Arnfinn, men ser en dag Arnfinn forsyne seg fra lommeboken hans og slår ham i hjel med en hammer. Noen dager senere ringer inspektør Randers på døra og anklager feilaktig Riktor for å ha drept en av de gamle damene på sykehjemmet
En god krim, spennende, dog ikke det beste fra denne forfatteren.

Gjefsen- Arne Næss et liv

Filosofen Arne Næss døde 97 år gammel i 2009. Han var nærmest blitt en nasjonal maskot, en festlig bajas i mediene og for folk flest. Denne første biografien om ham viser mannen i helfigur, som filosof og markant deltaker gjennom hele det forrige århundre. Arne Næss ble professor allerede som 27-åring, han var en skarp fagfilosof og tok også tidlig samfunnsansvar - blant annet gjennom motstandsarbeid under krigen og i arbeid for forsvunne krigsfanger. Næss introduserte Gandhi for et bredt norsk publikum og var en lederskikkelse i den dypøkologiske bevegelsen, han var en aktiv klatrer og ledet i 1950 en ekspedisjon til Tirich Mir i Pakistand, 7705 moh. Men vi møter også spilloppmakeren Arne Næss. Hans velkjente lekenhet og evne til å iscenesette seg selv fungerte ofte som en måte å holde distanse på.
En velskrevet bok om en spennende mann

Kristensen- Den døde i Barentsburg
Barentsburg er en gåte for Knut Fjeld. Han lurer på hvorfor russerne plutselig vil ha en norsk sysselmannsbetjent til å undersøke en helt vanlig ulykke. Han forstår ikke menneskene i her eller det mystiske språket. Han forstår heller ikke at de skjebnesvangre detaljene han etter hvert avdekker rundt ulykken bare er en del av et større spill, som noen der ute i skyggene har lagt opp for ham.
Jeg liker denne serien bedre og bedre, en fin fin krimbok:)

Neville-Ilden

Colorado, 2003: Alexandra Solarin reiser til Rocky Mountains for å feire morens bursdag. For tretti år siden trodde Alexandras foreldre at de hadde spredd brikkene til Montglane-sjakkspillet rundt omkring i verden, og dermed begravd hemmelighetene som fulgte med dem, men nå er spillet i gang igjen. Albania, 1822: Europa befinner seg på randen av krig. Den mektigste herskeren i det ottomanske riket, Ali Pasha, er truet av tyrkiske styrker. Han sender datteren ut på en farefull reise for å smugle en verdifull gjenstand ut av Albania og bringe den i sikkerhet hos den ene mannen som kan redde den. Haidees reise resulterer i avsløringer om det mektige sjakkspillet og dets historie. Dette er oppfølgeren til De åtte (2007).

En spennende, krevende bok med mange mennesker, hopp i tid, og intrikate intriger- og jeg skulle ønske jeg husket mer av forrige bok.

Sandemo- i død og lyst

Ellinor har nettopp avsluttet kunststudiene og reiser til en liten fjellandsby i Dolomittene der hun har fått tilgang til et hus. Fra første stund merker den vakre, rødhårede kunststudenten at det er «noe» som forstyrrer den italienske idyllen.

Hun forstår etter hvert at dette «noe» dreier seg om de gamle klosterruinene oppe i åsen, en merkelig skog og tre graver utenfor kirkegården.

Men hvorfor det også har en sammenheng med hennes røde hår og den mystiske og svært tiltrekkende Giovanni det forstår hun ikke &
Husker jo godt at jeg nileste bøkene til denne forfatteren når jeg var yngre- og de er nok best for yngre lesere. Denne var tam, og litt flau:( Det hele ble litt teit!

Så får håpe dere har fått noen tips- så kryp under et pledd og kos dere:)

1 kommentar:

Lisa \ Eliver sa...

Jeg forstår at du leser mye :)